Публикации

Estudio Barozzi Veiga

Трапецовидни отвори характеризират фасадата на нов културен център в Цюрих

Нов културен център с множество трапецовидни отвори на две нива със силно визуално присъствие бе издигнат на мястото на унищожена от пожар общинска сграда на брега на река Лимат в Цюрих – дом за танци и училище по текстил. Създаден за да даде нова индивидуалност и да съживи крайбрежната алея,...

https://www.carlfredriksvenstedt.com/

Винарна във Франция с вълнообразни стени от масивни камъни

Carl Fredrik Svenstedt Architecte проектира винарна с извити стени от масивни камъни във Франция. Винарната Delas Frères се намира в центъра на градчето, в подножието на известните склонове на Тен-л’Ермитаж и техните криволичещи тераси, засадени с лозови насаждения. Сградата от 5000 кв. м. е построена от масивни каменни блокове, индивидуално...

Atelier Tsuyoshi Tane Architects

Ресторант в тропически стил във формата на амфитеатър в Токио

Базираното в Париж архитектурно студио Atelier Tsuyoshi Tane Architects (ATTA) проектира подобен на амфитеатър ресторант, изпълнен с растения и дървета, които създават усещане за тропическа гора. Въз основа на идеята “един етаж – една концепция” ресторантът, GYRE.FOOD Restaurants & Shops, е разположен на 1000 кв. м. на четвъртия етаж в...

Kiew

Малка революция: детска клиника в Киев

Да съберат цяла клиника на 38 квадратни метра: такава е задачата за архитектите от Ater Architects при проектирането на лекарска практика на приземен етаж в северната част на Киев. Квадратната площ разполага с приемна, чакалня, баня и два лекарски кабинета за лечение. За да се справят с предизвикателството, архитектите се...

Органична къща, вдъхновена от формата на морската мида

Концепцията на архитектите от Wafai Architecture за Scandinavian Seashell House е сравнително малка къща, която да наподобява обикновена мидена черупка и в същото време да промотира екологичен и устойчив подход в дизайна на модерни жилищни проекти, както и някои характеристики на пасивната къща – пасивно охлаждане, естествено осветление, рециклирани материали....

Montreal

Олимпийската кула в Монреал се превръща в офис сграда след реконструкция

Всеки, който твърди, че сграда, която не е подходяща за съвременни цели, трябва да бъде съборена, лъже или е некомпетентен. Уверени в правотата на тази теза са архитектите от Provencher_Roy Architects, които успешно реконструираха олимпийската кула към олимпийския стадион в Монреал в луксозен офис за хиляда служители във финансовата институция...

Atelier Cho Thompson

Пастелни цветове в декорацията на нов ресторант в Ню Хейвън, Кънектикът

Американското архитектурно студио Atelier Cho Thompson избира контраста на меките и ярки цветове в интериора на този ресторант в Ню Хейвън, Кънектикът. Заведението се намира в историческа сграда, разположена в близост до университета в Йейл. Нарича се B-Natural Kitchen и предлага меню от местни и свежи предложения. Светлите стени и...

architecture

Предучилищен и културен център в Бруклин създава усещане за дом извън дома

Нюйоркскoто интердисциплинарно архитектурно студио BAAO Architects в колаборация с базираното в Бруклин архитектурно студио 4|MATIV Design Studio проектира подобен на дом предучилищен и културен център Mi Casita в Бруклин. Интериорът на Mi Casita е украсен с цветни акценти, мебели и аксесоари. Оранжеви стени и тюркоазен таван са използвани за акцентиране...